Navigatie

Help ik wil duiken maar mag ik wel……

Dagelijks wordt mij de vraag gesteld, mag ik nu wel duiken???????
Een lastige vraag omdat je namelijk naar buiten gaat terwijl dat niet strikt noodzakelijk is. Daarnaast als het mis gaat ben je ons medisch apparaat aan het belasten terwijl deze al zwaar onder druk staan.

Neem je deze bovenstaande zaken letterlijk dan is het antwoord volmondig nee je mag niet duiken. Maar wat zijn de gevolgen, de hele dag binnen gaan zitten? Mag een mens niet even in deze tijd wat ontspanning zoeken? misschien vind jij dat  een duikje maken wel strikt noodzakelijk is, wie zegt mij dat dit niet zo is?

Mag ik niet zeggen dit is een intelligente lockdown, dat betekent dat we met wijsheid met de situatie om moeten gaan. Ga lekker duiken maar doe even niet aan carpoolen.  Spreek niet met een grote groep af in team verband maar ga met je vaste buddy. Zoek een duikstek uit die ver binnen je comfort zone zit, dat wil zeggen ga geen duiken maken op onbekende locaties en zoek een stek in de buurt op.

En het argument dat het mis zou kunnen gaan en je beslag legt op ons verzorgingsapparaat. Veel mensen gaan nu omdat ze niets te doen hebben activiteiten ontplooien die ze niet gewend zijn. Ik geloof zomaar dat het voor de ervaren duiker veiliger is om in de Zevenhuizerplas op zoek te gaan naar snoeken op 5 meter dan dat hij besluit om het boeideel van zijn dakrand te schilderen.

Gebaseerd op bovenstaand kan ik toch zeggen! als jij ontspanning zoekt en voor jou is dat duiken . Neem de regels in acht, zoek een stek in de buurt, duik met één buddy, duik binnen je comfort zone en vooral geniet lekker van je duik want ontspanning draagt bij aan je gezondheid en dat is momenteel enorm belangrijk.

Schop ik nou tegen schenen aan? heb ik het mis of is een grote schare het toch met mij eens? ik ben benieuwd.