Waarom zou ik oorpluggen gebruiken tijdens het duiken ?

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen in de duikshop van zwemmers, snorkellaars of duikers  zonder  oor problemen. Het antwoord is simpel waarom draag je schoenen……………..? Is dit om problemen te voorkomen die je oploopt als je zonder schoenen buiten loopt? Dat is nou precies wat de oorpluggen doen,”oorproblemen voorkomen” . Iedere duiker en ander watersporter springt het water in en laat water met vuil en bacteriën vrij zijn oren in- en uitlopen.  Ben je wel eens in Egypte naast de boot omhoog gekomen? Heb je dat  laagje op het water zien drijven, waar je de herkomst niet van kent? Of dat groene laagje wat je in de zoetwaterplas vaak ziet? Is het handig om  juist dit water je oren in en uit te laten lopen?

Als ik dit bespreekbaar maak wordt het voor ieder duiker meer dan duidelijk dat hij zijn duikuitrusting moet uitbreiden met de oorpluggen. En dat zijn opbouw ritueel afgesloten moet worden met het plaatsen van de oorpluggen. Gelukkig merken we altijd dat  als we iemand overtuigd hebben om de plug te gaan dragen, hij enthousiast terugkomt en meer voordelen aan het dragen van de plug toevoegt. Enkele veel gebruikte kreten zijn; “geen koude oren meer!, Het klaren gaat makkelijker!, het geluid klinkt mooier !” …. Iedereen is wild enthousiast en dat onderschrijft gelukkig alleen maar onze mening dat iedere watersporter gewoon oorpluggen moet dragen.

Kijk op het artikel in de webshop voor meer informatie of nog beter kom langs in de winkel. Wij hebben een pas set waarmee we de juiste maat voor jou kunnen bepalen.

Wij vertellen je ook gelijk waarom je de VENTED oorpolug (geventileerd) moet gebruiken en geen ander uitvoeringen. Nieuwsgierig??? Neem contact met ons op.

Doc's proplug koop je ook bij startduiken.nl

Menu