10 tips om goed te leren duiken

 1. Kies een duikschool in Nederland bij jou in de buurt.
  Bij het leren duiken in Nederland wordt meer tijd voor je genomen zodat je niet een kunstje geleerd wordt maar je echt vertrouwen krijgt in je eigen kunnen.
 2. Zoek naar een actieve duikschool.
  Een duikschool die 1 keer per jaar een cursist opleidt heeft veel minder ervaring dan een die op regelmatige basis opleidingen geeft. Als je besluit om door te gaan maak je bij de actieve duikschool meer kans op vervolgopleidingen.
 3. Verdiep je eerst in de duikschool, hebben zij een duidelijke planning en werken ze met meerdere instructeurs.
  Als je van te voren weet waar je aan toe bent kan je jezelf ook beter voorbereiden. Als de school meerdere instructeurs heeft weet je zeker dat er geen lessen uit zullen vallen.
 4. Probeer eerst te snorkelen.
  Duiken en snorkelen liggen qua ademhalingstechniek dicht bij elkaar, als je hier moeite mee hebt zou je eerst een snorkel les kunnen nemen voordat je gaat leren duiken, dit om je zekerder te laten zijn tijdens de duiklessen.
 5. Volg eerst een introductie duik.
  Een goede duikschool zal altijd de mogelijkheid bieden om een introductieduik te volgen. Tijdens deze duik kan jezelf goed beoordelen of duiken jouw sport is en of de stijl van de duikschool je bevalt.
 6. Zorg voordat je gaat leren duiken voor eigen bril, snorkel en vinnen.
  Een goede duikschool zorgt bij de basis opleiding altijd voor de benodigde materialen. Een bril en vinnen zijn erg persoonlijk. Als deze niet goed zitten hindert dat tijdens je opleiding. Laat jezelf een goede set aanmeten.
 7. Haal tijdig je lesmateriaal op.
  Bij een goede opleiding zit een uitgebreid lespakket. Zorg dat je dat tijdig in huis hebt zodat je jezelf goed kan voorbereiden.
 8. Is het verstandig om jezelf medisch te laten keuren?
  Duiken is een veilige sport die iedereen kan beoefenen. Medisch gezien zijn er weinig redenen om niet te gaan duiken. Twijfel je, neem dan voordat je gaat leren duiken contact op met een duikarts hij of zij kan je er alles over vertellen.
 9. Start niet te laat in het jaar.
  Als je aan het einde van het seizoen start dan heb je jouw brevet vlak voor de winter. De aankomende maanden zijn dan erg fris. Leuker is het om na je opleiding een aantal duiken in Nederland te kunnen maken.
 10. Leer duiken omdat je er zelf voor kiest.
  Ga vooral duiken leren omdat je het zelf wil. Niet omdat je partner een buddy zoekt of een andere niet door jouw gedragen mening.

Heb je nog meer vragen of wil je starten met een duikopleiding neem contact op met StartDuiken of bel naar 079-5937081.

Menu